Triatlon Donkmeer 2023

Lopen, Fietsen, Wateractiviteit

Op zaterdag 17 juni 2023 vindt de 38e editie van triatlon Donkmeer plaats, met start en aankomst aan Festivalhal Donkmeer.

 

AANBOD

Start 2 Triatlon

Heb je altijd al willen deelnemen aan een triatlon, maar is de 1/4 triatlon nog wat te hoog gegrepen? Dan is Start 2 Triatlon ideaal voor jou. In deze instapafstand zwem je 200 m, fiets je 15 km en loop je 3,5 km. 

Trio-Triatlon Small

Wie is de snelste club, vereniging, ploeg, familie of vriendengroep van Berlare en omstreken? Ontdek het via deze recreatieve aflossingstriatlon in en rond het Donkmeer. Ploegen bestaan uit drie personen: de eerste deelnemer zwemt 200 m, de tweede fietst 15 km en de laatste loopt 3,5 km.

1/4 Triatlon

De succesformule van triatlon Donkmeer - ondertussen zijn we aan de 38e editie toe - blijft onveranderd. In deze competitieve reeks zwem je 1 km, fiets je 45 km en loop je 10,5 km. 

Trio-Triatlon Large
In deze iets competitievere aflossingsreeks leggen de deelnemende ploegen de afstanden van de 1/4 triatlon af. De zwemmer staat voor 1 km zwemmen, de fietser heeft 45 km voor de boeg en de loper neemt 10,5 km voor zijn rekening. 

PROGRAMMA

  • 10.00 uur: start Trio-Triatlon Small en Start 2 Triatlon
  • 13.30 uur: start 1/4 triatlon en Trio-Triatlon Large

INSCHRIJVINGEN
Inschrijven voor de wedstijd kan via de knop "schrijf je in" op deze pagina.

De inschrijvingen starten op januari voor gelicentieerden en inwoners van Berlare. Tijdens deze voorrangsperiode betaal je als inwoner van Berlare geen daglicentie. Vanaf 4 februari  kunnen ook niet-gelicentieerden en niet-inwoners zich inschrijven.

KOSTPRIJS

Start 2 Triatlon: 25,00 euro*

Trio-Triatlon Small: 30,00 euro*

Trio-Triatlon Large: 40,00 euro*

1/4 Triatlon: 40,00 euro

*Niet gelicentieerde atleten en niet inwoners betalen bij inschrijving nog een daglicentie die vastgelegd wordt door Triatlon Vlaanderen. Inwoners die zich inschrijven na de voorrangsperiode, betalen ook een daglicentie. Alle informatie over de daglicentie kan je hier vinden.

  • Betalen gebeurt via online banking. 

WETSUIT

Het dragen van een wetsuit is toegestaan afhankelijk van de watertemperatuur. (Verboden bij een watertemperatuur boven 23 graden) .

PARCOURS

Het parcours zal je binnenkort hier kunnen vinden.

VERKEERSMAATREGELEN

Om alles in goede banen te leiden, neemt het gemeentebestuur op zaterdag 17 juni een aantal verkeers- en veiligheidsmaatregelen.

Je kan hier later meer informatie vinden over de geldende verkeers-en veiligheidsmaatregelen

Doorgaand verkeer vermijdt best de omgeving. Kom je supporteren? Kom dan bij voorkeur te voet of per fiets.