Tournée Locale

Muziek, Theater, Entertainment, Workshop, Fietsen

Op zaterdag 19 juni zoomt Tournée Locale op een speelse manier in op natuur, mobiliteit en lokale lekkernijen.
Van 14 tot 17 uur valt er verspreid over de gemeente heel wat te beleven voor het hele gezin!

Via de gloednieuwe korteketenroute fiets je langs de producenten van lokale streekproducten. Bij een aantal kan je proeven van hun duurzaam lekkers. In elke kern kan je ook een leuke activiteit meepikken:

o    In het Kasteelpark ga je via een interactieve theaterwandeling op zoek naar ‘De Blauwe Vogel’. Het verhaal is geïnspireerd op het wereldberoemde sprookje van Maurice Maeterlinck, de enige Belgische Nobelprijswinnaar, maar ook op vele legendes die blauwe vogels zien als gevederde geluksbrengers. Deze fijne gezinswandeling loopt tot en met eind september 2021.

o    In het Boerenkrijgpark speelt Trashbeatz drie voorstellingen op… afval. Gemaskerde wezens toveren om 14, 15 en 16 uur de gekste dingen uit hun vuilbak en spelen aanstekelijke deuntjes op knotsgekke muziekinstrumenten. Van een levend drumstel tot een swingende xylofoon: alles kan!

o    Verscholen in de Uitbergse velden, laat Tondel je kennis maken met bushcraft aan de hand van enkele leuke opdrachten. Vlakbij kunnen zowel jonge als iets minder jonge avonturiers hun weg vinden over een evenwichtsparcours met uitdagende obstakels zoals evenwichtsbalken en wipplanken.

o    In het Donkoeverpark kleden de leerlingen van verschillende afdelingen van de KUNSTacademie (muziek, toneel, beeldende kunst) een aantal zitbankjes in op allerlei creatieve manieren. Een lokaal voorproefje voor ‘Het Bankje’.

 

Ontdek hier de verschillende locaties: