Techniekcoach gezocht

CC Stroming richt sinds 2020 de Junior Techniekacademie in, waarbij workshops voor kinderen (leeftijd: 3e en 4e leerjaar) in de vrije tijd worden ingericht. Dit is een samenwerking met Hogeschool VIVES.

Hét doel is om kinderen te leren kennismaken met en warm te maken voor techniek en wetenschappen. Dat gebeurt op een heel leuke en speelse manier.  

Op woensdagnamiddag komen de kinderen naar de Techniekacademie, die in Berlare doorgaat in het lokaal van de Tekenacademie, van 16u tot 17u30. Vergelijk het met een muziek- of kunstacademie. Maar dan rond STEM.

Zo bouwen ze er bijvoorbeeld een robotje met lego, en mogen die robot leren programmeren met een tablet. Of ze maken een eigen houten kapstok, waarbij ze leren meten, zagen, schuren, nagels inkloppen,… Ze maken een etui uit vilt, leren hoe tandwielen werken, en maken een rijdend wagentje.

Graag doen wie bij deze een warme oproep om mee te werken als begeleider/techniekcoach.

En geen paniek! Je staat er niet alleen voor: je begeleidt zo’n groep, maximaal 20 kinderen, altijd samen met een andere coach.  

Vanuit Techniekacademie VIVES wordt gezorgd voor alle ondersteuning: de inhoud van de workshops is helemaal uitgewerkt. Alle grondstoffen en gereedschappen die je nodig hebt, worden terplekke geleverd, de lesbundels zijn terplekke gebracht, u kan gebruik maken van instructiefilmpjes, PowerPoints die je kan projecteren tijdens de workshop,… .

Kort voor de start van een reeks wordt ook een infomoment voor de techniekcoaches voorzien. En het team van de Techniekacademie staat dagelijks paraat om jou te helpen waar nodig.  Heb je geen technische kennis: geen nood! Er wordt gezorgd voor de nodige vorming!

Leuk is bovendien dat je hiervoor een mooie vergoeding krijgt! En ook vervoersonkosten worden betaald.

Zin om mee te werken?

Neem een kijkje op www.techniekacademie.be/vrijwilliger en je vindt ook meer info op www.techniekacademie.be.

Neem zo snel mogelijk contact op met Rik Hostyn via rik.hostyn@vives.be