Poëzieweek

Bezorg ons jouw NATUUR gedicht!

Ramsey Nasr is het boegbeeld van de Poëzieweek 2022! Het thema van de tiende editie is NATUUR en heeft als motto 'Bloesemingen en overvloed'. We(her)ontdekken de poëzie in de natuur en de natuur in de poëzie.

Het voorbije jaar hebben we met zijn allen opnieuw de natuur ontdekt. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de hoeveel-vlinders-tel-jij-in-jouw-tuin-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur. We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de geraniums op ons balkon.

Schrijf je lieveheersbeestjeswoorden, slingerplantzinnen of varenverzen? Schrijf je gedichten om dieren te verwarmen in hun winterslaap of laat je woorden graag waaien in de wind?

Bezorg ons jouw gedicht!

Foto: 'Kwak', Rudi Van Onderbergen (vzw Durme)

De jury selecteert 10 gedichten om te drukken op een postkaart, zo waait jouw gedicht de wijde wereld in... Nog niet overtuigd om deel te nemen? De geselecteerde dichters ontvangen een Berlaarse cadeaubon om te spenderen bij een lokale handelaar.  

Reglement poëziewedstrijd

  • thema 'bloesemingen en overvloed' 
  • eigen geschreven gedicht / vers / spreuk
  • max. 5 regels
  • indienen voor 31/12/21 via ccstroming@berlare.be 

Bezorg ons jouw gedicht!

Dit bericht verschijnt ook op Schrijvenonline.