Opening Eendenkooi

Met kinderen, Theater, Entertainment, Wandelen, Wateractiviteit, Fauna en Flora, Bezienswaardigheid

Je kan er al enkele maanden terug doorheen wandelen, maar op 20 juni opent de vernieuwde Eendenkooi ook officieel de poorten met animatie verspreid over het ruimere gebied. De nieuwe speelzone was tot nu toe nog niet toegankelijk, maar van zodra minister Zuhal Demir er die namiddag het lintje doorknipt, kan er ook daar naar hartenlust geravot worden.

Zitbanken, infoborden, de natuurspeelzone… De laatste details worden in gereedheid gebracht om onze groene natuurparel vanaf 20 juni helemaal open te stellen voor vogelspotters en speelvogels, voor joggers en wandelaars, voor toeristen en inwoners, voor picknickers en terrasjesgangers. 

Animatie langs het Donkmeer

Om een goede spreiding tussen bezoekers te garanderen, werd er een circulatieplan uitgewerkt. Op verschillende locaties rondom het Donkmeer zal er tussen 13.30 en 17 uur heel wat te beleven zijn voor jong en oud. De overzetboot brengt je die namiddag gratis van het Donkoeverpark naar de picknickweide in de Brielstraat en van de Eendenkooi terug naar het Donkoeverpark. 

Gezinnen met kinderen starten best aan de nieuwe speelzone in het Donkoeverpark. Daar lichten de dames van Theater Tomaat een leuke zoekkaart toe met opdrachtjes om op eigen tempo langs het parcours te vervullen. Ter hoogte van de Vlindertuin beleef je met Elfje Amber een gezellige vertelwandeling.

Op de aaidierenweide en in de Eendenkooi zelf zorgt Studio Gekko voor de ludieke noot met bomma Germaine, Boris Boempatat, een kruiwagenrace en een muisstille muzikale dierenfluisteraar. 

Volwassenen kunnen met al hun vragen over de vernieuwde site terecht bij de verschillende projectpartners langs het parcours.